Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το ΕΜΠ στο παλιό αρχοντικό...

Στα πλαίσια των φράσεων της σχολής θα γίνει επίσεψη σε ένα παλιό αρχοντικό της Αθήνας.
Είναι το αρχοντικό των μπενιζέλων και αν κατάλαβα καλά θα γίνει και στα πλαίσια του μαθήματος των αναστηλώσεων. Πιστεύω ότι θα μάθουμε πράγματα.

Οπότε αύριο Τρίτη, 12:00 η ώρα σας περιμένουμε στην Αδριανού 96 στο παλιό αρχοντικό των Μπενιζέλων.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Διορθώσεις διπλωματικών

Αύριο στις 11:00 στο Αβέρωφ θα γίνουν διορθώσεις διπλωματικών και θα μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε στα πλαίσια των δράσεων στην περίοδο της αναστολής λειτουργίας της σχολής.

Επίσης στις 15:00, αν δεν κάνω λάθος, στο Αβέρωφ, οι καθηγητές των συνθέσεων του 2ου έτους θα συλλέξουν ιδέες για δράσεις από όποιον θέλει να προτείνει.

Άντε, να δούμε...

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Hideyuki nakayama architecture: o house


Παράξενο; πρωτότυπο; Α, δε ξέρω, πάντως η κουρτίνα κλείνει ολόκληρη και για να δεις πως γίνεται πήγαινε εδώ! Πολύ άσπρα βρε παιδί μου τα κάνουνε αυτά που βλέπω σε τέτοια ιστολόγια! Η τάση των καιρών; Θα δείξει...

Να και τι λέει το designboom για την ανάρτησή του:

designboom's friend and dezain.net's editor-in-chief eizo okada has sent us images of his family's home,
'o house' in kyoto, japan. a year after our original post on the project designed by hideyuki nakayama architecture,
we get an exclusive look at the dwelling after it has been lived in.

exaggerated in form and shape, the narrow two-storey design features a fully glazed street facade
that puts on display the activity of the house. in order to create private while controlling the amount
of natural daylight entering the interior, textile designer akane moriyama has custom-made a
single curtain that hangs from floor to ceiling. during the evening, the slight translucency of
the fabric allows the house to glow from inside out. 

Βαφτίσια και καλό!

Το αβάπτιστο πρέπει να πάρει και ένα όνομα! Το αβάπτιστο μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε. Περιμέω προτάσεις που τις γράφετε με σχόλιο. Εγώ θα τις σημειώσω και θα ψηφίσουμε σε λίγες μέρες!

Η πρόταση η δικιά μου είναι Archfasies =) ! Χαζό, ε;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ας αρχίσουμε...

Για να έχουμε να ασχολούμαστε, όσοι δεν έχουμε και τον καιρό που δεν έχουμε (όπως τώρα), αλλά και για να μαθαίνουμε, να ανακαλύπτουμε και να παίρνουμε ιδέες ήρθε το αβάπτιστο... Βέβαια πρέπει να το βαφτίσουμε. Αλλά η φυσιογνωμία του ιστολογίου δεν επιτρέπει σε έναν να το ονομάσει αλλά στο σύνολο όσων το χρησιμοποιούν! Το επόμενο ποστ θα σας προτρέπει να προτείνετε ονόματα (το domain name ntuarch δεν αλλάζει όμως). Θα ανεβάσω πολ αφού συγκεντρώσω αρκετές ονομασίες!

Για να περάσουμε στα ουσιώδη τώρα. Εδώ δε θα γράφει ένας αλλά πολλοί. Τα θέματα που θα μοιραστούν σε όσους ενδιαφέρονται είναι: Αρχιτεκτονική ενημέρωση: Διαβάζουμε άλλα blog και μεταφέρουμε ενδιαφέροντα στους συμφοιτητές μας. Χωρίς συγκεκριμμένη περιοδικότητα. 4-5 άτομα υπεύθυνα.
Νέα της σχολής: Ό,τι γράφεται στο facebook θα είναι και εδώ για να διαβάζουν και όσοι δεν έχουν! Χωρίς συγκεκριμμένη περιοδικότητα προφανώς. 2 άτομα υπεύθυνα.
Μεγάλοι αρχιτέκτονες-σπουδαία κτίρια: Μία στήλη για να μαθαίνουμε μέσα από εβδομαδιαία αφιερώματα. Εβδομαδιαία. 2 άτομα υπεύθυνα.
Φωτογραφία: Ένα άρθρο για την αρχιτεκτονική φωτογραφία και όχι μόνο. Εβδομαδιαία! 2 άτομα υπεύθυνα.
Τέχνες και Γράμματα: Μία στήλη ενημερωτική με ό,τι βλέπουμε, είδαμε ή θα δούμε στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στο μουσείο κλπ κλπ. Χωρίς συγκεκριμμένη περιοδικότητα. 2 άτομα υπεύθυνα.

Αυτά για αρχή! Περιμένω προτάσεις θεματολογίας και να προσφερθείτε όσοι θέλετε να γράφετε στα θέματα! Ο καταμερισμός θα γίνει με αυτούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Αν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρων θα αραιώνουν τα διαστήματα που θα καλείται ο κάθε ένας να γράψει. Σίγουρα πάντως περιμένουμε όλοι αυτός που θα αναλάβει κάποιο θέμα να είναι συνεπής στις υποχρέωσεις του ανεξάρτητα άλλων υποχρεώσεων στη σχολή ή εξωσχολικές.


Ελπίζω αυτό το ιστολόγιο να γίνει αφορμή για ανταλλαγή ιδεών και δημιουργικών συζητήσεων!